Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Fröet i Lund

Så spärrad och instängd
Mitt frö i sitt skal
Ett frö som vill gro
Känna livets kval

Men skalet har blivit
Ogenomträngligt
Fröet där inne
Ack så förgängligt

En spira av kraft
Spränger hål i min mur
Gyllene strålar
Tar mig ut ur min bur

Fröet får landa
i fruktbarheten
Lämnar för evigt
ensamheten

Nyfikenheten
Osäkerheten
Kan fröet växa
Och känna tryggheten ?

Vila nu
I solens strålar
Känn doften
Av vatten som porlar

Låt fröet få gro
Ge hjärnan en blund
Dröm om ett liv
I en främmande Lund.




Bunden vers (Rim) av annapoem
Läst 171 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-08-04 10:26



Bookmark and Share


  Gin83
Oerhört vackert och målande
Har ett skönt flyt och är skön att läsa
Den väcker en del tankar hos mig
Riktigt bra
2018-08-21

    Sefarge VIP
Härlig skapelserik
Skrivelse!
Att få gro i frihet
Och växa till sina
Rötter mot framtiden. ..
2018-08-12

    ej medlem längre
Skulle funka bra i en diktsamling.
2018-08-04

  Stay Golden
riktig wordsmith ^^
2018-08-04
  > Nästa text
< Föregående

annapoem
annapoem