Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Text & nusik sven-erik forslin. Nedteckning + Arrangemang karl-erik mattsson. Dessutom tipsade han mig att höja sluttonen på refrängen, i stället för den sänkta i originalet- vilket nog blev OK. Lyckligt nog godkände Helene Tanzborn, Högskolad Sångpedago


Sol i rymd = https://m.soundcloud.com/sven-e 0


SOL I rymd
.
Moder Therece, du soluppgångens varma leende,
du är bevingad utav bönerna du ber.
I vår vilsenhetens ökens kalla skeende
är du värmen, smälter allt av kyla ner.
.
Vi sökte dig var än vi gick, men allt vi fann var glas
från spruckna drömmar om en kärlekens oas.
Men bland önskedrömmars skärvor fanns du, drömmen hel och sann,
och var du är så finner mänskorna varann.
.
Du är sol och rymd,
synlig för var skymd, 
melodin och harmonin,
du är Alltet, symfonin.
.
Du är sol och rymd,
seende var skymd,
melodin och harmonin,
du är Alltet, symfonin.
..
Du lockar solskenet fram bak´ var ögonfrans,
du tänder läkedomens gnistor i vart sår. 
Du släcker mörker med augustimånens milda glans,
och strör av morgonsolens värme var du går.
.. 
Moder Therece, du sol, du dröm, du varma leende,
du likt kompassens ros, lär oss beteende. 
I den vilsenhetens öken där vi såg förbi varann,
var vi själsligt frusna innan vi dig fann.
. . Du är sol i rymd
synlig för var skymd
melodin och harmonin
du är alltet, symfonin
...
Du är sol i rymd
seende var skymd
melodin och harmonin
du är alltet symfonin
melodin och harmonin
du är alltet, symfonin.
© s-e forslin




Bunden vers av S-E Forslin/same
Läst 211 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-08-04 23:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

S-E Forslin/same
S-E Forslin/same