Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

1 Dollarfranska

1 Dollarfranska
1 räksallad
(den rosa sorten med beta)
1 l mjölk
1 halv grillad kyckling
och cigaretter

Mamma hade god man
var utskriven från Östras
låsta avdelning

ovanstående köptes in
en gång i veckan
och räckte knappt över helgen

resten av veckan
var det skolmat
som var min räddning
om jag gick till skolan vill säga

Jag var 17 år
underviktig
trasig
och blev mamma till min
mamma.

Jag var inte medräknad i
hennes ekonomi för
jag var skriven hos pappa
men
levde
överlevde
hos henne
för pappa vägrade betala för mig

Det fanns en frustration
en tyst vrede
men den kände jag inte till

Under tiden jag överlevde
slog den rot i
mitt innersta

Jag var
fattig
i 80-talets Sverige

En maktlöshet
ett vara
en kamp
en realitet som

ledde till
att jag bröt med
honom i fem år

Det är många, många år sedan
mamma är död
och nu
är du allvarligt hjärtsjuk

Kanske ska du dö snart

Idag frågade jag dig
om du är rädd för döden

Det har jag inte tänkt på svarade du
Om du tänker på det då, envisades jag
När man är död
är man väck

Tror du att du kommer att träffa mamma?
Nä.

Trevar efter frågorna
kanske vill jag
inte ha svaren men

vill fråga om du är arg på mig
men jag vill kanske inte veta

Betongarbetare som du var
glömde du nog
en bärande ingrediens i
cementblandningen

min grund har varit lös
armeringsjärnen synliga

Jag har själv fått fylla på
livgivande vatten

Nu brinner den




Fri vers av Livet1
Läst 416 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-08-05 14:52



Bookmark and Share


  Fulbergarn
Bra skaldat, så...
2018-08-05

  Livet1
Tack så mycket!
2018-08-05

  HenrysDotter
Fantastiskt snyggt förmedlat,enkelt men kraftfullt
2018-08-05
  > Nästa text
< Föregående

Livet1
Livet1