Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En sannsaga


Viggen


Det var en gång en undulat
som bodde i en bur
Han fick namnet Viggen
- vitsigt eller hur?

En dag stod dörr'n på glänt och lille Viggen smet
full av frihetslängtan men till vår förtret

När en sådan fågel kommer ur sin bur
världen blir för stor-den hittar ej i Guds natur
Naturligtvis det var som hände
han ej till buren återvände

Vi trodde han sagt farväl för gott
efter fyra dagar togs buren bort
Vi sorgsna var - vad hände sen
med våran lille fågelvän?

En halvmil bort en ornitolog
på sjunde dagen en fågel såg
Ett inlägg plus bild i Facebook skrev
vi av en vän det varse blev

Med bur och håv vi åkte dit
det visade sig inte vara en nit
Dag tio kom äntligen Viggen i hamn
han gjorde verkligen skäl för sitt namn

Han svävat högt över tall o gran
ty han trodde han var ett reaplan




Bunden vers (Rim) av stormengudrun VIP
Läst 223 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-08-07 19:17



Bookmark and Share


  Ezmeralda VIP
Härligt att han kom hem till slut Viggen!
2018-08-10
  > Nästa text
< Föregående

stormengudrun
stormengudrun VIP