Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Leva på hoppet

 

 

 

Att leva på hoppet
är hopplöst
om aldrig hoppet
blir något annat än hopp

hoppet måste få form och färg och liv
annars är det snart dött och hårt och hopplöst

hopp föds i förtvivlan
och förtvinar bort
om vi inte
ständigt matar det

det är som ett hungrigt troll

men för att känna hopp
måste vi också känna
eller leva i förtvivlan

ständigt vara oroliga
då kan vi leva på hoppet

hopp om bättre tider
under tiden som vi
dukar under

denna hopplöshet
kallas hopp
av dom som inte vet

och det finns överallt
där misären frodas



finns det då
nåt hopp
för oss hopplösa

någon slags magi
en himmelsk rättvisa

eller är det en evig
loop
som vi hamnat i?

 P.G 20180807




Fri vers av Peter G VIP
Läst 368 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-08-07 22:32



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Gillas!
2019-01-21

  Blåbäret
Det ena lever vid sidan av det andra. Ur förtvivlan växer det fram något annat som bär med sig ljuset, kanske för att vi inte ska bli kvar i mörkret?
2018-10-13

    carinamnm
Det sista vi ger, är Upp!! Hoppet bär, hoppet lever!
2018-09-23

  Magica VIP
Intressant, väcker tankar!
För mig, personligen, så är inte hoppet det sista som överger, utan snarare längtan.
2018-08-18

  Johan Strömstedt
Fint formulerade funderingar, som man många gånger lever på.
2018-08-08

  Blått Norrsken VIP
Fint och sant . Hopp är en känsla som är underbar men ochså kostar på .
2018-08-08

    snöö
Ja det är den stora frågan. Utan hopp finns det mening då? Vad händer med en människa spm inte orkar hoppas mer? En Sorligt dikt som väcker djupa tankar. Bra skrivet.
2018-08-08

  Marita Ohlquist VIP
När livet faller samman är det värdefullt att känna hopp, ger styrka att börja bygga ett nytt liv!
2018-08-08
  > Nästa text
< Föregående

Peter G
Peter G VIP