Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Befriad

Hans blick följde sprickan.
Den gråa väggen var vad han hade att vänta.
dag ut och dag in
Ostkupan stadigt pålagd
livets luft försvann fortare än ny kunde ta sig in
Sprattlade inför allas ögon
Bakom kupans stenhårda glas
ögon av avsky stirrade in
Begäret efter något uns av mening
hade stelnat i bitterhetens och självömkans lera
trampat och skövlat
av alla som var starka från födsel och arv

Jag tror inte på allas lika värde
ty det dog med min blick
där jag satt och betraktade sprickan
som levande död

Jag drog mitt sista andetag med lättnad

Befriad




Övriga genrer av Hopplös själ
Läst 200 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-08-08 00:27



Bookmark and Share


  Livet1
Känslan av att vara fånge är stark. Tragik! Så tänker jag att när man fastnat behöver något dö för att nytt liv ska få plats.
2018-08-08
  > Nästa text
< Föregående

Hopplös själ
Hopplös själ