Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

människa inför Gud: Gud! Inför Människa!

vidrör

oss

förtröstan

vi lever

i en skimrande daggdroppe

under vårlik soluppgång

man måste *

leva 

i sin längtan

i den ton

som bär vindarna

och den olidliga väntan *

på  återtåget, det försenade, enda ...

 

(* - * = med tillstånd lånad av Poeten Michaela Dutius,

Norrköping)

 

människa inför Gud:

Gud, inför Människa!

 

ivärlden som grus

graven är prydd med drömmande

blomdoft fågelsång ...

av jublande mämskomassors rop

och hästars gnägg fladdrar fanor

 

Yrvaken

reser sig Människan

ur förnedringens långa dvala

reser sig i all sin väldighet!

Står åter lysande. Värdig, Klarsynt.

Och  Hon följer blicken ut

i oändliga omöjlighetens dimensionslösa rum

Vilande på en solstråle ...

i det hisnande perspektivet

beundrar Hon därifrån sin existens´

förutsättning, sin enda möjlighet i totalitär  omöjlighet

ljuvliga Jorden

rymdens blå, skimrande blomma

- livets tillflykt -

undan utplåningens vingslag

 

Överväldigad

utbrister Människan:

"Helig är Jorden, om skapad!

Om tillkommen av gudomlig slump - Helig likväl!

 

I detta väldiga perspektiv strålar Människans

Hopp omkring

Livets spindelvävstunna tråd

spänd mellan evighetens början och slut över

utplåningens bottenlösa

avgrund

Hon

balanserar

tråden

över

av-

grun-

den

med

grun-

den

för barn och barnbarns

och kommande generationers

allt väldigare

Katedral

i

skälvande händer

Svindeln

fumlar

till Henne räddningen:

Logikens livlina

spunnen av förundran och förnuft

tvinnad av tysta tankars täta häpnad

inför livet

härdad i realismens känslokalla 

stålbad

synad i realitetens klarsyn

fäst

vid det viktiga svaret

på den fundamentala frågan:

"På vad beror det, att vi faktiskr är?"

Ur ovissheten hörs: Oåtkomligt är livets ursprung

men viss dess helighet!

Helig

är Jorden

Helig

är Skapelsen

Heligt

är Livet

Heligt

vart andetag

Böj mänskklighet i vördnad pannan!

Öppna, inför det Skapades oefterhärmliga mysterium

Edra sinnen!

Höj

i andakt inför Skaparen Edra blickar mot himlen!

Sjung! Sjung lovsång! Bed!"

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av S-E Forslin/same
Läst 171 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-08-09 16:09



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Skaparen är ingen abstraktion.
Man kan lära känna Honom.

Jag VET hur Gud är. Vem bryr sig om vad viskaren tycker? Inte jag i alla fall. Lev vidare i din löjliga önskedröm, som Lennon och andra som varit och är förda bakom ljuset.
2018-08-09

  viskaren
Men om alla tittar samtidigt upp mot himlen så är det ju ett fulländat spektra. Jorden svävar redan i himlen också. Dom som tror sig veta vad gud är måste komma till förståndet att INGEN vet hur gud är
2018-08-09
  > Nästa text
< Föregående

S-E Forslin/same
S-E Forslin/same