Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stjärnfallskväll

Kom ut barn,
Det är stjärnfall i kväll
Kom ut från era rum!

Vi ligger på rygg
I mörkret på altan!

Fyra figurer på rad
på skruvad trall
Våra tonåringar och så du och jag;
Vi som fortfarande är en familj

Åtta ögon mot himlen
en evighet lång

Hur sällan samlas vi längre vi fyra
Annars stängda tonårsrum

I rad på altanen
I mörkret
Vi andas
I väntan på något stort
blickarna söker ett sträck i skyn
i rasande fart
men stjärnorna vilar inatt

Där i väntan
I mörkret
Pratar vi plötsligt om allt

Du rör vid mitt ben med din hand
Som ett hemligt tecken
Ja, jag vet det är stort


Föll en stjärnas bloss?
Nej inte en enda,
men hela himlen kom
närmare oss!




Fri vers (Fri form) av Körsbärs-Helene
Läst 421 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2018-08-12 17:51



Bookmark and Share


  ULJO
"men hela himlen kom närmare oss!" En fin avslutning på en fin text.
2018-08-15
  > Nästa text
< Föregående

Körsbärs-Helene
Körsbärs-Helene