Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rävnatt

Det var i ett vakuum utan ord
var då månen stod extra vit ur mörkret
bangårdarna låg släckta
Och rälsen inte sjöng
Timmen då rävarna jagde
Då de slukade byten varma och röda
I Lördagsnattens ensamhet

Jag tittade ut genom fönstret
Hungrade mot månen
Det fanns inget innan
Och inget efter
En knackning på en dörr
Rovdjursblickar
Andedräkter av bensin
Luften var lättantändlig då
Snart flammade allt
Blodet som flöt i våra ådror
Hjärtana som slog
En hand som drog in den andra
Kläder i hast på ett golv
Fingrar som värmdes hos varandra
Tungor och flämtningar
Ett skrik ut i natten
Som rävarna, tänkte jag




Fri vers av Körsbärs-Helene
Läst 311 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-02-28 07:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Körsbärs-Helene
Körsbärs-Helene