Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det osynliga

Det osynliga
Som ska bli en våg som faller över oss
Som skövlar hela länder
En tsunami i ultrarapid
Byggs upp
Vi tittar sakligt på Diagrammen på TV
Ser vågen bildas, muren av osynlig förgörelse växer sig högre
Kommenterad av tusen röster
Delad i tusen medier
Snart kraschar den över oss
Vi ber våra gamla hålla sig inomhus, långt borta
Spänner munskydden hårt över ansiktena på vårdpersonalen
Hukar i våra hem
En dag ska vattnet från den stora vågen rinna bort
Svepa åter till haven
Vi ska komma ut ur husen
Vi ska stå på stränderna i alla länder och samla ihop
Det vi har kvar
Vi ska andas luften utan rädsla
Vi ska röra vid varandra igen
Vi ska veta hur sköra vi är
Hur skört allt vi byggt är
Det osynliga ska ha blivit synligt och slagit över oss
Och vi ska resa oss igen




Fri vers av Körsbärs-Helene
Läst 256 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-03-24 21:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Körsbärs-Helene
Körsbärs-Helene