Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skörden

Dignande äppelträd
Grenarna krumma
Rödspräckliga klot som verkar dra träden tillbaks ned i jorden
Som om vårens euforiska förälskelse plötsligt förbytts
till ett allt för krävande förhållande.

En sorts graviditet som verkar kväva
Möjligheter och förhoppningar som blivit till ansvar.

All kraft i sommarens varma kyssar
Samlat
Alla nätter och syrsornas sång
Genom magi koncentrerat
I växtsaft

Men

Snart släpper tyngden
Snart kommer regnet
Och
Vi som inte får längta till mörkret
Till det blöta
Till förmultningen
Vi som älskar livet
Kärleken och
Solen

Vi orkar snart inte mer




Fri vers av Aaxel
Läst 182 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-08-11 22:57



Bookmark and Share


  Baystream
"Vi orkar snart inte mer"
Väldigt snyggt avslut.
2018-09-13

    ej medlem längre
En text full av gravitation, man kan inte låta bli att dras in i och uppslukas av den!
2018-08-11
  > Nästa text
< Föregående

Aaxel
Aaxel