Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mummel

om mångfald är skönhet

skönhet ger glädje

glädje ger hälsa

hälsa ger harmoni

harmoni ger lycka

lycka är människans mål

VAR går den nedre gränsen för mångfald?

Vid

Kannibalism?

***,

Vi I-världsmänniskor

har omskapat gudagåvan Jorden till ett Dårhus

sprängfullt av vid penningen hypnotiserade hysteriker

styrt av idioterna

vårt unisona, ihåliga gapflabb upptar den plats som gråt behöver

men vi applåderar

under vår egen begravning

***

Om vi inte omedelbart – NU ! -

börjar följa den karta

ssom bär det oskrivnas outplånliga

tecken

vår avläsning

av Livets inskription

HELHETEN

 - JORDEN -

kommer MYCKET SNART

mänsklighetens nuvarande plågor

att jämföras med skoskav

***,

om mångfald är skönhet

skönhet ger glädje

glädje ger hälsa

hälsa ger harmoni

harmoni ger lycka

lycka är människans mål

VAR går den nedre gränsen för mångfald?

Vid

Kannibalism?

***,

Om så, att vi människor utplånar oss själva,

har vi då nånsin funnits?

Tystnaden talar  inte,

mörkret har inget minne

 

 




Fri vers av S-E Forslin/same
Läst 219 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-08-13 11:34



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
hm det ligger mycket klokt i den här texten ! tack
2018-09-03

  aol
Ihåliga Gapskratt upptar plats där gråten skulle ha varit och sista versen knyter ihop säcken , verkligen dessutom en mycket berörande text med både djup och känsla,
2018-08-13
  > Nästa text
< Föregående

S-E Forslin/same
S-E Forslin/same