Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Behövs ingen beskrivning Majorna är känt i alla hamnstäder i världen i varje fall i historiska skrifter. Och Göteborg är inte så dålig som de säger.


Först som hamn och skeppsbyggare. Majorna,Göteborg störst?

Att Göteborg är en mycket trevlig stad, Det vet ju alla du och jag
Hurra vad vi är bra
Från Älvsborgs lösen gånger två, så har vi haft på våran lott
All produktion och all transport
Minst tre berömda platser finns hos oss. Majorna och Gamle stan, fast Hisingen kom senare
så vill vi ändå mena de
Hurra vad vi är bra
Vi bildar här en nordisk cykel och dess nyckel, där Göteborg är cykelns nav
och Göta älv är våran vattenkran
Ja vi har faktiskt allt, och Stockholm de har nästan allt
Vi skiljer dock på sött och salt
Hurra vad vi är bra
Våra omgivande tre glada konkurrenter har kungar och regenter och även Slott och Riksdagshus
De slåss med ord för att förbättra så vår jord
Men kommer nått till vårat bord
Där ur kommer en del sans och vett men faktiskt inte någon arbetssvett
Vi får som för i tiden stå för all transport och all produktion.
Våra kungar och regenter står och ropar nu som förr, som glada barn
Vad får vi för mat idag
Hurra vad vi är bra
Nu med internet och robotiseringen går vi vidare, och våra konkurrenter får se opp
Vi går ej gärna ner från toppen, vi kommer dock med goda råd och tips
Vi vill ju ej att de skall halka ner, de kan bli så ensamt här på toppen

Lennart Andréasson Trälåsvägen 14 B 42668 Västra Frölunda 0730243998
karrbogarde@telia.com




Fri vers av Lennart Andréasson
Läst 403 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-08-13 20:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lennart Andréasson