Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett resultat av en uppmaning från min körledare att skriva en text till nämda melodi. Utsirat med lite nya ord i svenska språket.(Bör sjungas).


Mungalåten.

Ett spel på en riktig fela,

det kan man alltid dela,

uti en buske när som solen lyser klart.

 

Det låter ju så härligt

eller kanske helt förfärligt,

men för det mesta låter det hela alldeles underbart.

 

När som Sahlström och Viksta-Lasse

plockade fram sin kasse,

då lät det hela helt och hållet ouppnåligtbart.

 

Men får man en kvart om dagen

och litè dryck i magen

då kan man spela upp på sin fela med ouppnåeligen fart.




Bunden vers (Rim) av Tor-Björn Gustavsson VIP
Läst 323 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-08-15 12:13



Bookmark and Share


  Fulbergarn
Mungalåten var det tjo i
vore kul att höra en sångare sjunga den

https://www.youtube.com/watch?v=SmW2JS3TaPc

2018-08-19

  Marita Ohlquist VIP
Härlig text om spelarglädje!
2018-08-15
  > Nästa text
< Föregående

Tor-Björn Gustavsson
Tor-Björn Gustavsson VIP