Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Där stjärnor sig spegla

 

När stjärnor på himlen
får för sig att falla
Och vi stilla beundrar
den svarta himmelens sken

Då något i vattnet hastigt blänka
gnistrande guld i djupet jag ser
Men om jag grävde i det iskalla
skulle jag skatten ändå inte nå

jag skulle se illusionen falla
och frusen till is sakta förstå

att det är Stjärnor som vill sig Spegla

långt bort från närmaste stad
i  den svartaste av sjöar
och Ge mig min allra vackraste dag

 

 

 




Fri vers av PkA
Läst 848 gånger och applåderad av 16 personer
Utvald text
Publicerad 2018-08-18 14:36



Bookmark and Share


  Tove Meyer VIP
Så himla vackert och tänkvärt. Jag får Edith Södergran-rysningar!
2018-08-31

  PkA
Tack för feedback! Vad roligt att höra vad ni tycker. Ja, jag håller med om vattnet blir lite dubbelt där. Jag testar att ta bort det, få se hur det blir.
2018-08-29

  subtitulo
Glömde att emojis inte funkar här. Därav frågetecknen på alla ställen!
2018-08-29

  subtitulo
Så vackert ?? men håller med Marcus att formateringen blir konstig när man bryter mitt i meningen med det iskalla vattnet. Jag tycker det funkar att inte säga vattnet över huvudtaget efter det iskalla. Man förstår ändå. Då blir det ingen snabb upprepning heller. Tack för fina ord ??
2018-08-29

  Marcus B
Bra text men blev konstigt bryt vid

"Men om jag grävde i det iskalla
vattnet"

kanske min upplösning som gör de..
2018-08-28

    Ordkonstnär
Fint. Gillar detta. Narcissism och misslyckad kärlek (, enbart min association som läsare såklart).
2018-08-18
  > Nästa text
< Föregående

PkA
PkA