Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Still Life

 

Allt vi sa och allt vi gjorde

Allt vi tog och allt vi gav

Allt vi vågade och drack'

Hur vi trotsade riskerna

Alla gatstenar våra fötter rundade

på väg mot avgrunden

vägskälet

alltid detta vägskäl

alla skratt som klingade

för att inte nämna toner

 

Det finns en smak av vårat vin

som alltid är förevigat

en kombination av dofter

som alltid stannar kvar

för vi gjorde det så bra

sa ja till livet och till oss

och därför finns det kvar

i mig för alltid

i varje solig spegling av ljus

i Tystnaden

som är så bra på att rätta till saker

lägga saker till rätta

 i väntan

 

O ovissa framtid

Du kanske inte ens finns

Jo du kommer att uppstå

i små små fragment

 

Den blodröda smaken

leder från det stengolv

jag står på idag

till den stenstad

du klev runt i igår

 

som en röd tråd över himmelen

 

som ett Still life med violetta plommon

i dunkelt rum

 

Ljuvaste och bittraste kärlek

ta min hand och låt oss snurra

genom detta livet

tills vi stupar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av PkA
Läst 99 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-04-02 17:13



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så bra!
2022-04-02
  > Nästa text
< Föregående

PkA
PkA