Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets (dödens) tavla

Ville måla vackert
så alla kunde beundra
men penselns hår fann bara den svarta färgen
Vilken burk jag än doppade i
Svart

När ska blodets röda
färga duken
undrar du
Mitt svar blir:
När månen ej längre gråter sig till sömns
på årsdagen av min födelse

Vem vill hylla Liemannen frågar jag dig?
Du tittar upp med röda tårar på kinden
Torkar med mitt finger på din kind
Äntligen en annan färg än Liemannens
tänker jag och ger livets tavla färg från de levande

Du har ännu tid att leva viskar jag med sorg
Du ler
kom med mig lockar dina ögon
Jag skakar stilla på huvudet
döden kan inte leva




Övriga genrer av Hopplös själ
Läst 172 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-08-21 04:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hopplös själ
Hopplös själ