Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Åtta lojala tjänstemän

Åtta lojala tjänstemän
försöker anpassa sin personliga andning
till ett gemensamt ideal
lyser med ett varmgult sken
efter en gängad skruvad resa
ned i var sin sockel
flyger i fantasin
med breda vingar
över höghus och inomhustorg
med blicken mot havet
klamrar sig världsvant
kring varsin kaffekopp
och läppjar på Brasiliens djungler
Åtta lojala tjänstemän
kring ett magert soffbord
dansar osynlig inomhustango
med själarna tätt kopplade till varandra
åtta lojala tjänstemän kvider och snörvlar
rakt ned i den gömda godispåsen
samtidigt som de staplar
världens trivialiteter på hög
Smärta som inte kan uttryckas
Glädje som inte får överdrivas
Ben som sällan sprattlar




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 221 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-08-21 06:04



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
ja, här tar du pulsen på mången samhällsmedborgare som riskerar bli bränd - utbränd - på att följa plikt och trend!
2018-08-22

  Kungskobran VIP
När lojaliteten segrar över förnuftet
då är det fara på gång
Det har vi skådat gång på gång
När idiologin härskar över förnuftet
är det fara likaså
Börja bli klok
kasta ideiologins ok
Var lojal bara när det behövs




2018-08-21
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP