Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hatet och kärleken

Hatet är hårt och spetsigt
Kärleken är rund och mjuk
Hatet är blixtsnabb
Kärleken är långsam
Hatet är pilen mot målet
Kärleken är snigeln på vägen
Hatet kan skada eller döda
Kärleken är ett skapande flöde
Hatet är en bumerang som träffar dig i bakhuvudet
Kärleken är en gåva som blir större ju mer du ger
Hatet är en skapelse av bitterhet och ilska
Kärleken föds mellan trygghet och lust
Hatet säger till världen: Jag skall straffa er
Kärleken säger till världen: Jag vill hjälpa er
Hatet är destruktionens fader
Kärleken är konstruktionens moder
Hatet och kärleken lever av varandra
Hatet och kärleken bor med varandra
Människan kan försöka förstå och välja




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 241 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-08-22 07:29



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Må kärlekens öppna händer besegra hatets knutna nävar!
2018-08-22

  Anya VIP
En fin brandfackla om att vi har förmågan att välja väg. Har svårt att hata, det gör så ont. Men visst finns det saker man hatar....som dessa menlösa krig.
Tycker särskilt om:
"Kärleken är snigeln på vägen " Ler när jag läser.
2018-08-22

  Cikoria Blå VIP
Vackert
2018-08-22

  Kungskobran VIP
Ibland kan jag hatet förstå
när nära och kära våltas och mördas
går det att förlåta?
jag tror ej det
2018-08-22
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP