Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De små stunderna

i ögonblicken
mellan hjärtslagen
mellan andetagen

i de små
små stunderna
mellan sekunderna

i poesin
mellan orden
mellan raderna
finns magin

men du måste
tro på den
lära dig nå den
då kan du inte motstå den

och den lyfter
dig till skyn, till nya höjder
visar dig nya fröjder

den uppfyller dina sinnen
väcker ljuva minnen

från livets allra bästa dagar
bryter mot snart sagt alla naturens lagar

du måste stanna
för att se allt det färggranna
inte missa när det regnar manna

när sanden i ditt timglas runnit ut
när din tid på jorden tagit slut

vad fick du?
vad gav du?
vill du inse när förgängligheten gör sig påmind
att du bara jagat efter vind?

livets mening är alla små stunder
då, mellan hjärtslag, mellan sekunder
sker små, små under




Bunden vers (Rim) av Tomas Karlsson VIP
Läst 1087 gånger och applåderad av 30 personer
Utvald text
Publicerad 2018-08-24 18:10



Bookmark and Share


  Klint
älskar dina ord
de sista tre raderna tar jag med mig
2020-04-06

  Cikoria Blå VIP
Läser den här med glädje. Tycker om när rimmen flyter på enkelt och lätt utan minsta antydan till nödrim. Budskapet i dikten tar jag till mig..
2020-04-06

  Sjölinia
Vilket flyt, som gjord för scen. Sånt gillar jag.
2019-08-27

  Emmasandberg
När jag var barn
Gick jag ofta ut i äppelhagen
Där dino var begravd
Där andra levt långt före mig
För att uppleva
Just vad du fångat i ord så fint ??

2018-09-29

  Mia Popiana
Rytmen, flytet, de stora sanningarna i enkla rader... Riktigt, riktigt snyggt! Poesi att läsa högt, högt på en scen.
2018-09-04

    Max Poisé
Inte ofta jag stöter på kvalité här på poeter. Denna var ett undantag. Med enkelhet i språk som ändå gör det svårt att skriva just så. En balans bort från det fåniga höll du mig kvar i texten.

Bravo. Värd en bock från tå till topp!
2018-08-29

  Anders Frankenberg Waster
Jag och en polare diskuterade en gång (I första hand sång-) texter.

Vi var rörande eniga om att det egentligen var mycket enklare att driva svarta, kritiserande texter, än ljusa, upplyftande.

Det finns visserligen många som har gjort det. Men Magnell, Cornelis, Peps och Ferlin har allihop gjort det - men samma personer har skrivit minst 25 svarta texter för varje ljus text - typ !

Själv tror jag inte att jag skrivit en enda riktigt ljus och livsbejakande text hittills - det mesta är problematiserande av det ena eller andra, i lagom småsvart ton.....

Föreliggande dikt har uppmanar inte bara till att fånga ljuset - den har även gjort det själv tycker jag !
2018-08-29

  Engel
En närmast naivistisk formstil, som gömmer ett stort djup. Fin kontrast.
2018-08-25

  Språk, hjärna!
Fin!
2018-08-24

  Larz Gustafsson VIP
Mina har tagit slut.
Veckändan är förstörd.
2018-08-24

  Öknens Ros VIP
Kloka ord att ta till sig.
2018-08-24
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP