Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fyrtornsmyriader



Jag är ett fyrtorn från Alexandria
som hängde längs klängväxters Babylon
men vände sig upp och nu vandrar via
en genväg av sken emot Eschaton,
och detta sken är min fyrtornslyktas
emaljiska svalg som nedsväljer skepp
och flaggande vitt är de vittjen som flyktas
när trädgårdars rädvård har släppt sitt grepp.

Jag är ett flaggskepp som sväljer andra
Oddysseiska byssjor och nykabysser
och skall mellan härbergens vatten vandra
ensammen fram emot vy som vysser,
men kanske kan kustens små rop på hjälp
bli blinkande blickar som skriker "stjälp"
den flotten som botten vill slå i tross
där härbärgsbergen uppbärgar oss.
















Bunden vers (Rim) av anathema VIP
Läst 185 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-08-25 14:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP