Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Låten finns där -->


Alltid hem

Stan är liten
och en promenad blir aldrig lång
men jag och mina rödsprängda ögon
slipper åtminstone en massa folk
Vid rådhuset vajar flaggorna
Jag är på alla sätt mitt i
Småstadskille med en krossad storstadsdröm
Fördriven men fri

Förlåt mig
Jag har ångrat mig, sen ångrat mig igen
Det här är ändå alltid hem
Förlåt mig

Stan är liten
och en nyhet här blir alltid stor
Det behövs inte särskilt mycket för en blick
ändå har jag alltid fått behålla den roll jag tog
I ån speglar sig de gamla trähusen
som de gjort i flera hundra år
Mina föräldrar bor kvar på samma gata
Det är skönt när man äntligen förstår
vad man har
Vid fontänen sitter A-lagarna kvar
De har åtminstone varann
Att Västerbron är vacker i solnedgången
såg jag först efter dagen du försvann

Förlåt mig
Jag har hatat dig så många gånger, sen älskat dig igen
Det här är ändå alltid hem
Förlåt mig
Jag har ångrat mig, sen ångrat mig igen
Jag har bränt iväg längs motorvägen
men det här är ändå alltid hem

Det verkar stämma, det de säger;
du blir aldrig profet i din egen stad
men när jag åker över ån
är det skönt att känna att jag är jag

Det här är jag




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av blekhet VIP
Läst 264 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-08-26 22:19



Bookmark and Share


  Den lilla tänkande
Småstadstjejen känner också igen sig ??
2018-10-21

  Maiah VIP
Mycket bra skrivet. Det är nog sant att man aldrig blir profet i sin egen stad men även profeten behöver då och då stå med fötterna i den myllan som finns hemma
2018-08-27

    Sefarge VIP
Inlevelsefyllt och
Så igenkännande
Skrivet!
2018-08-27
  > Nästa text
< Föregående

blekhet
blekhet VIP