Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att stanna upp

måste göra karriär
måste vara både här och där
mera makt och högre lön
måste vara först i kön

medan du blir allt tröttare
snurrar hjulet fortare och fortare
och du kommer ingenstans
du är inne i en rent djävulsk dans

den som Mammon tillber
måste ha bara mer och mer
det finns bara en väg – upp för stegen
tills du kör med full fart in i väggen

då kanske du lär dig vad livet är
livet ska levas nu och här
det kan kanske kallas levnadsvisdom
du kan inte köpa hälsa och evig ungdom

mera tid för dig själv och de dina – nu, inte sen
den är gratis, du måste bara göra rum för den
de största sakerna i livet kan inte köpas
så stanna upp och begrunda om ditt liv borde omstöpas




Bunden vers (Rim) av Tomas Karlsson VIP
Läst 287 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-09-01 11:50



Bookmark and Share


  HenrysDotter
Idag snurrar ekorrhjulet snabbare än någonsin för många,tyvärr...Bra förmedlat!
2018-09-01

  Språk, hjärna!
Bra innehåll!
2018-09-01
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP