Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När väggen kommer emot

det kommer en dag
när du stannar upp
när allt du trott dig tro på
läggs under lupp

när du inte kör
fast du har grönt ljus
när du börjar undra
om du hör hemma på sinnessjukhus

du blir sittande
stirrande rakt fram som en fåne
du ser, men undrar
om ljuset kommer från sol eller måne

du vet knappt ens
vad som är upp och vad som är ner
det känns som om du inte längre
fattar vad som sker

då kanske det är dags
då, om inte förr
har sanningens ögonblick kommit
förhoppningsvis öppnas en ny dörr

när du inte längre kan
fortsätta rakt fram
när väggen kommer emot,
din väg känns som ett rent självmordsprogram

då kanske du ser nånting nytt
ett ljus i änden av en annan tunnel, ett hopp
om ett helt annorlunda liv
som får dig att gå vidare innan det blir helt stopp




Bunden vers (Rim) av Tomas Karlsson VIP
Läst 257 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-09-02 09:27



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Hoppsan... DET blev min sista kommentar.
2018-09-03

  Larz Gustafsson VIP
Ja, det gjorde jag.
2018-09-03

  Bodingen VIP
Men men, ljuset i den tunneln kan fortfarande komma från ett lok, det gäller att ta't lugnt innan man kommer ut ur den.
2018-09-02

    Max Poisé
Snygga rim här!
2018-09-02

  annapoem
”Ett ljus i änden av en annan tunnel”
Härliga ord!
Jag har själv smekt denna vägg
Igenkänning.
2018-09-02

  Språk, hjärna!
Mycket bra!
2018-09-02
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP