Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En människas varande - och försvinnande


Vänta nu

Vänta nu -
det var väl inte nu du skulle gå

Jag såg ju dig sittandes utanför affären
i söndags
på tisdagen gick du plötsligt härifrån
läste jag i tidningen

bara så

Ett helt liv har du levt i bygden
vi har lärt känna dig som den som bara fanns där
- redo med ett hallå och en varm blick

någon fråga då och då

Vi blev din familj när du ej fick någon egen
vänner kallade du oss

Vi såg dig som den som bara fanns där
i blåställ
alltid med ett leende och ett gott ord att säga

nu sitter du inte längre utanför affären

Vänta nu

jag hann ju inte önska dig
farväl




Fri vers (Fri form) av stormengudrun VIP
Läst 183 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-09-02 18:36



Bookmark and Share


    Max Poisé
Sorgligt! Fin text!
2018-09-02
  > Nästa text
< Föregående

stormengudrun
stormengudrun VIP