Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Poesi idag

poesi behöver inte vara svår
den måste inte rimma om man inte vill
den ska gärna lämna spår
är en dikt riktigt bra kanske man lär sig den utantill

den ska gärna få dig att både tänka och känna
att stanna upp och vända allt upp och ner
djupa insikter som flödat ur poetens penna
kan få dig att se både nya saker och mer

en dikt kan se ut nästan hur som helst
den kan följa en viss form eller vara helt fri
så prova att läsa lite dikter – du kan bli frälst
eller varför inte gå och titta på estradpoesi?

det är hippt nu – nästan lika inne som ståuppkomik
estradpoesin gör både poeter och läsare mera aktiva
poesin drar plötsligt helt ofattbara mängder publik
och det leder ju ohjälpligen till att fler och fler börjar skriva

och kanske fler också börjar läsa poesi?
diktsamlingar brukar ju inte säljas i så många exemplar
men poesi på nätet kunde kanske vara tidens melodi?
bloggar, facebook, Instagram, poeter.se –
var och en av oss kan nog hitta den typ av poesi vi föredrar




Bunden vers (Rim) av Tomas Karlsson VIP
Läst 263 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-09-05 18:04



Bookmark and Share


  HenrysDotter
Det är ganska häftigt med poesi,det finns alltid något att ta till sig,allt utifrån vilken sinnesstämning man befinner sig i.
2018-09-05

  Bodingen VIP
Ja skrivklådan är vi många som drabbats av, och för det mesta är det hur kul som helst
2018-09-05
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP