Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fjärilsfjätterns fönster



Fladdra, fjärilsvingar, flykta!
Här går vårens bårar bort,
här är nektarnästen lyckta
och höstflödens nöd ej röd
men död,
död som sommarsorlets sort!
Där var härskarns färskhetshumla
förbi i biets skrin om honung
som rumlade till rum att tumla
omkring i vingbefjättrad konung
och ju mindre aggressiv
desto mera döms ditt liv.

Visste vi, du hade vingar
av savsvibratets fibernät?
Kanske, men ditt fladder klingar
ut i tjutets ruta tät.
Mjukhetssjukt här uppenbaras
mönstersöm för monstret hårt
där var färde är å faras.
Fladdra, fjärilsvingar, flykta!
Fort från fönstren innelyckta
innan djup förbi blir vårt.












Bunden vers (Rim) av anathema VIP
Läst 120 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-09-07 20:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP