Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hoppa eller Hoppas

Att hoppa känns snart som det enda alternativet
För den som hoppas tar inte det nödvändiga klivet
Men hoppet har blivit min boja
För kliven jag tagit den senaste tiden har bara gjort den än mer förvriden
Och med tiden som var knapp
Knappast önskat läge
Stegade jag ut i ovissheten
Den ensammaste människan på den här planeten
Slukades av det mörkaste mörker
Omslöts av det kallaste kalla
Gick för att jag var tvungen
Ty min vackraste sång är ännu ej sjungen
En chans till
En chans till att leva
Bättre än att stanna, stagnera och förtvina
Satsade allt på ett bräde
Satsade allt på ett kort
Kanske gick det för långsamt
Kanske gick det för fort
Men att möta sin rädsla är vägen
Och många beundrade stegen
Och för en stund kändes det rätt
Men det var inte så det va
Det var inte så det blev
I alla fall inte nu
I alla fall inte än
Ty här finns inga skatter
Inga stjärnor på himmelen
Inget ljus i fjärran
Ingen väg att gå
Här finns bara skuggor
Skuggor utan ljus
Här finns ingen luft
Ingenting att se
Ingenting att få
Ingenting att ge
Inget att beskåda
Ingenting att göra
Ingenting att sörja
Ingenting att höra
Och framför allt ingen
Ingen att beröra
En förkrossande tomhet
Och det vatten som stiger
En stigande ångest
En klaustrofobi
En malström som virvlar
En inre strid
Om jag inte visste bättre hade jag redan hoppat
Men något i mig kan inte sluta hoppas
Bättre imorgon
Bättre imorgon
Imorgon blir det bättre
Bättre imorgon
Så ekar det ständigt för jag vill inte hoppa
Men snart är det den enda, den enda vägen ut
Att hoppa för att vakna
Hoppa för att leva
För att förgöra det gamla och det skeva
Men rädslan skriker
Det är det enda jag hör
När egot smider planer
Är det hoppet som dör
Tills det enda som är kvar är oundvikligheten
Total tystnad i evigheten
Och det som kvarstår är hoppet
Det förbannade hoppet
Hur jag nu ska våga
Kasta mig ut
Loppet är inte kört..., än
Jag vill bara inte behöva dö.., igen
Hoppa eller hoppas
Min gordiska knop
Ett ingenmansland i ändlös loop
Ingen av vägarna är vägen
Men i valet av de två
Är det oönskade ofrånkomligt nära
Att förgöras helt
Eller krossa illusionen
Ett val är ett måste för att inta tronen
Att beskåda eller leva
Att hoppa eller hoppas
Detta är det enda som kvarstår av loppet
Om inte...
...återstår bara hoppet.




Fri vers av Kadhambam
Läst 246 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-09-08 12:17



Bookmark and Share


  Stisse
En stark text som går rätt in i hjärtat.

2018-09-17

  Sinsson
åh fin text! relaterar <3
2018-09-12
  > Nästa text
< Föregående

Kadhambam