Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Om man inte varit där, långt djup ner i skiten så kan man inte förstå. Jag var där och även om det är bättre nu, så fortsätter jag framåt i ren panik.


Mörkret

Det finns en skugga i min själ
Den brer sakta ut sina stora vingar
Hotfullt sträcker den sig mot skyn

Mörkret sprider sig i mitt blodomlopp
Ett gift som trögt flyter i mina ådror
Varje ådra blir svart och ångesten ökar

Smärtan sliter i min sargade kropp
Ärren går upp värre än tidigare och vägrar att läka
Demonerna sitter i varje hörn och smider sina planer

Ett litet ljus syns i allt det mörka
Ljuset flämtar förskräckt
Det försöker att överleva och sprida sitt ljus

Darrande försöker jag resa mig upp på ostadiga ben
Jag greppar tag i täcket och skriker ut i natten
Att det kan göra så här ont, som om jag går sönder inifrån

Smärtan dunkar i mitt huvud och varje andetag är en plåga
Mina ögon är fyllda med salta tårar som hotar att svämma över
Ångesten sliter mig sakta i stycken

Pulsen är det enda jag hör
Tunga snabba slag som gör ont i mitt bröst
En skarp smärta vid ena ögonbrynet

En lång mörk tunnel framför mig
En våg av mörker bakom mig
Jag går sakta framåt mot det lilla ljuset som finns kvar

Aldrig ge upp, aldrig ge upp
Ett mantra för att fortsätta
Mina fötter blöder, men jag fortsätter ändå

Det är för farligt att stanna upp en enda sekund
Mörkret hotar att svämma över
Jag vill inte drunkna

Mörkret brer ut sina stora vingar i min redan sargade själ...




Fri vers (Fri form) av LonelyDreamer
Läst 611 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-09-10 21:27



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Du skriver så starkt. Mycket smärta och mörker. Hoppas bara att du mår bättre i verkliga livet. Ta hand om dej!
2018-10-09

  Stay Golden
Believe in the light and yourself, believe in hope and let it burn; Let it grow tall enough to swallow this world and everyone in it <3
2018-09-25

    ej medlem längre
Mäktig dikt! Igenkänning!
2018-09-14

  annapoem
Tack för din målande beskrivning.
Blödande fötter, men jag fortsätter ändå
Mycket bra.
2018-09-10
  > Nästa text
< Föregående

LonelyDreamer
LonelyDreamer