Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en dikt om kärlekens och dess slut


Den eld som brinner starkt

röd av passion brinner elden starkt och klart
den sprider sin värme omkring sig
jagar bort alla skuggor som hotar i mörkret
den brinner starkt och outtröttligt
men ingen eld kan brinna för alltid
den behöver något bränsle
annars börjar den sakta falna
sakta sakta så brinner den ut
skuggorna börjar närma sig
och värmen som en gång gav trygghet
börjar nu ge efter för en hotande kyla
elden drar till slut sina sista flämtande andetag
sen slocknar den
glöden lyser fortfarande från askan
försöker ge lite värme och försöker stanna
om så bara för en liten stund till
sen slocknar det sista
så följer sakta askan med i vinden
tills inget längre finns kvar

min kärlek till dig var som elden
den brann starkt och klart
glödde av passion och värme
den jagade bort skuggorna i min själs mörkaste hörn
den brann för dig, bara för dig
men inte ens den elden kan brinna för alltid
den behöver något att brinna för
någon som ger och inte bara tar
jag kände den sakta falna bort
sakta sakta vittra sönder tills inget fanns kvar
inga ord, bara sårade känslor
tomheten spred sig sakta inom mig igen
jag försökte hålla kvar det sista
trots att inget egentligen fanns kvar
ända tills det sista försvann och blåste bort med vinden

nu börjar sakta en ny eld att ta fart
sakta sakta växer den fram och tar form
än är den inte så stor
bara en liten flämtande låga
men bit för bit får jag det som behövs
för att elden inom mig ännu en gång ska växa fram
jag tar det försiktigt
för rädslan finns kvar inom mig
men glöden börjar sakta bli starkare
och en dag kommer den brinna starkt igen
tills dess värmer jag mig i skenet av det nya
och inom mig finns fruktan kvar
av den eld som en gång brann starkt för dig




Fri vers (Fri form) av LonelyDreamer
Läst 328 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-05-24 21:38



Bookmark and Share


    Tidsljus
Elden som brinner fort den elden slocknar också fort:(
2020-05-24
  > Nästa text
< Föregående

LonelyDreamer
LonelyDreamer