Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fontänen

Känner livet forsa genom kroppen.
Jag är en fontän.
Eller kanske
en sorts trädgårdsslang

som vrider sig otåligt
vatten som sprutar
Hit och dit. Upp och ner.

Långsamma cirkelresonemang som jag nästan inte märker själv.

Men
Jag vill ändra på allt.

Oavbrutet
Krängande Tanken

Kan inte slå sig till ro
Ser mig själv och familjen i andra hus. På andra platser
med andra uppgifter.
Andra kläder
Andra tankar
Nya drömmar. Jag ålar mig och hukar. Livet dånar så man knappt kan koncentrera sig.

När slutar det

Och då ligger jag ändå i sängen

Tankar skvätter på blad och grenar. Vattnet verkar försvinna
innan det når marken
Alltsamman förblir liksom
oavslutat
En dröm

Gräsmattan behöver klippas. Barnen måste ha kvällsmat.

En fontän av sten

Jag är en fontän av sten




Fri vers av Aaxel
Läst 177 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-09-11 22:56



Bookmark and Share


  HelenaW
Du skriver väldigt bra och målande..
2018-11-08

  Viksten
Snyggt
Underfundigt
Bra
2018-09-11
  > Nästa text
< Föregående

Aaxel
Aaxel