Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Poesins välförsedda café

poesi
vad är det?
fantasi
kan ett tu tre

ta oss iväg
på en resa
så säg
vad gillar du att läsa?

ska det rimma
eller vara fri form?
dikter kan vara sublima
väcka en känslostorm

eller vara mera subtila
bara lite kittla våra sinnen
dansa som gracila
små älvor, väcka minnen

av fina stunder
ögonblick av eufori,
livets lyckliga sekunder
som lyriken bor i

och ge tröst
och skänka hopp
när tunga tankar bor i vårt bröst
och tynger både själ och kropp

så, oberoende av
vad som är din kopp te
så kan du segla ut på detta hav
och fika på poesins välförsedda café




Bunden vers (Rim) av Tomas Karlsson VIP
Läst 235 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-09-16 10:27



Bookmark and Share


  Lindalou
Klokt om poesi. Visst är det så. Poesi kan vara som balsam i själen eller så uppstyltat att man får ta en stege för att kunna läsa ända uppifrån. Men det är ändå poesi.
2018-09-16

  Språk, hjärna!
Fint!
2018-09-16
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP