Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gryning


Ljusets fötter tar mark på taket

toner från en klarinett i fjärran

Stillheten knakar, spricker i sömmen

Människan har färdats hit genom drömmen

Myllrar ur mörkret på gatan yrvaket

hissar upp flaggan, lastar på kärran

Gryningen sprakar, nöjd med sin lott

att vara första väsen som ser vårens skott




Bunden vers av Paradisfågeln
Läst 185 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-09-19 23:36



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Ej helt som oävet plitat, liksom månen över vatten ritat, skenbart enkel i sin invit, liksom annars tydlig gastrit, tänkbart som eldarna brinner, kanske att läsare läsa en hinner.
2018-09-24
  > Nästa text
< Föregående

Paradisfågeln
Paradisfågeln