Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ljuset ur nattens sköte

Gryningen föds

ur nattens sköte

 

stiger ur djupet

där allting lever

 

växer som barnet

klyver mörkret

 

ropar som måsen

över havets vidder

 

 

Det är dags

att sjunga dagen

 

att allt är nytt

att allt är närhet

 

att stjärnorna

är farledsljusen

 

på vägen mot

landet Kärlek

 

 

Ser elden

med hennes ögon

 

ser rodnaden

över havet och natten

 

anar dofterna

från sovande öar

 

och vet bara detta:

att gryningen kommer

 

 

 




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 368 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-09-20 05:26



Bookmark and Share


  Minkki VIP
vilket känsligt porträtt av havet och gryningen. Jag älskar formuleringen "Det är dags /att sjunga dagen" - som att ha anammat som livshållning att möta varje ny dag med glädje
2018-09-21

  DominiQueen
Gud så vackert!
ger hopp
jag vill oxå fortsätta tro
vackert vackert vackert
Tack bokmärks vill i lycka spara denna
Ljusspridare energi i min samling

TACK min fine poesivän
keep shining
DominiQue
2018-09-20

  Öknens Ros VIP
Mycket fint komponerad dikt.
2018-09-20

  Kungskobran VIP
Mycket fint
2018-09-20
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP