Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De fattiga och de rika IV

att spara, att skära
i dagens samhälle
tycks mig innebära
att bara vissa får svårt med sitt uppehälle

livet är inte rättvist
det är som det ska vara
en del kommer först, andra sist
och nu måste vi faktiskt spara

ni får inte äta av vår kaka
för vi vill ha den kvar
ni undrar varför ni inte får smaka
men ni får inga svar


vi som är fattiga
behöver ju inte så mycket
nu ska vi inte vara gnatiga
vi ska hushålla, palla för trycket

medan ni får mer och mer
till utländska konton stora delar flyger
vi vet ju alla vad som sker
med ”investeringar” ni smusslar och smyger

ni får inte äta av vår kaka
för vi vill ha den kvar
ni undrar varför ni inte får smaka
men ni får inga svar




Bunden vers (Rim) av Tomas Karlsson VIP
Läst 342 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-09-21 22:22



Bookmark and Share


  Tomas Karlsson VIP
Att jaga pengar och ägodelar är som att dricka saltvatten. Ju mer man dricker, desto törstigare blir man. :-/
2018-09-22

  Bodingen VIP
Globalisering suger. Girighet suger.
2018-09-22

  Språk, hjärna!
Så är det och så ska det förbli!
2018-09-21
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP