Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skördetid

 

Skörden är bärgad
Bonden står med
breda fötter på sin
jord och njuter

Poeten slåss med
sin skörd som hotas
av ogräs och idétorka

De är odlare
som löper risk
att få sin produktion
förstörd

Poeten eggas av stormar,
slagregn och väderomslag

Bonden vill helst se naturen
i dess mildaste form




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 239 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2018-09-22 02:21

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    Mim
Blad för blad, tagit blad från munnen, du säger vad alla tänker tror jag, angående poetens tankeverksamhet och därigenom skörd!
2018-09-23

    Sefarge VIP
Slagfärdigt och
Inlevelsefullt
Skriftat!
;)


2018-09-23

  Lars Hedlin
Stark och bra dikt!
2018-09-22

  Fulbergarn
Att brottas med dikter är inte alldeles, hm, lugnt
2018-09-22

  Öknens Ros VIP
En jämförelse som väl beskriver både bondens och poetens möda.
2018-09-22

  Kungskobran VIP
Naturen rår ingen på
med tur
kan bonden de bästa skördar få.
Poeten har inget att skylla på
2018-09-22
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten