Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pausdikt


Observatören

 

Det är min plikt att observera
gatulivet
Från mitt fönster ser jag människor
komma och gå

Jag noterar tid och avstånd i tid
mellan de passerande

Matar in uppgifter och
försöker hitta en statistisk
fördelning som förklarar
mönstret

Idag var kvarteret avspärrat
kanske på grund av bombhot
eller gasläcka

På polisradion säger de att
en särling identifierats och
gripits

Utredare bär ut obskyra dikter
och udda musik ur den
misstänktes lägenhet

Människorna är chockade
och förstår inte hur en individ med
ett sådant avvikande beteende
kunnat bo i området




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 239 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2018-09-24 16:10

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Sovjet 1978 eller Sverige 2019?
2018-09-25

  Blomma-Stjärna VIP
jag sympatiserar med dåren och tänker; det är bara dåren som har tvättat sina sinnen i det stora livets vatten!
2018-09-24

  Kungskobran VIP
En dåre i lägenheten bor
men vet du vad jag tror
att det är alla de andra
som är dårarna
2018-09-24

  Stay Golden
Har jag nock inte läst denne' förr?
2018-09-24
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten