Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blues för de föraktade

 

De föraktade,
sitter och kurar,
osynliga, solkiga kläder,
utstötta

Gamla meriter räknas inte om
du gått ner dig
Ingen ser era tårar över
brustna relationer

Ni är de stigmatiserade som
slåss för att ta hissen
till ytan

Om någon talar vänligt, ja
vänligt till er tänds ett litet
hopp som strax drunknar i 
självförebråelser

Ni ser ljusen från de välanpassades
hus och tänker på de dagar, de nätter
när ni hade närkontakt med era älskade

Stigen ni valde fjärmade er från
kärleken och de dagar
ni lekte med er dotters hår

Ni väntar på ett mirakel som ska
hela er,
och lyfta upp er från skuggtillvaron
till återförening och förlåtelse




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 467 gånger och applåderad av 32 personer
Publicerad 2018-10-05 02:26

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Lottie Ålhed VIP
Viktig text som berör! om att bearbeta sådant som behöver bearbetas är min tolkning
2018-10-06

  limerick
Starkt gripande text!
2018-10-05

    Elisabeth Nilsson VIP
Se människan, hur sliten hon än är! Och det gör du med bravur, i din dikt.
2018-10-05

  Solstrale VIP
Ja det är sanning, det är anmärkningsvärda tider.

Mycket bra skrivet!
Ämnet viktigt!
2018-10-05

  StinaJ VIP
Tänkvärda ord. Har man en gån halkat ner på livets stege så är stegen tunga att klättra upp igen.
2018-10-05

  Öknens Ros VIP
en mörk blues om de föraktade och utstötta.
2018-10-05

    ej medlem längre
Aj.
2018-10-05

  Kungskobran VIP
Underbar fin blues, jag har bokmärkt den tidigare tror jag ,men gör det en gång till för säkerhets skull
2018-10-05

  Jaseph
En bra blues. En bra blues att sjunga. Jag känner mörkret i melodin och uttrycket, men också kraften och hoppet.
2018-10-05

  Cikoria Blå VIP
När man är inne i värmen är det lätt att glömma att steget är kort mellan att få vara med och inte.
"Han/hon har sig själv att skylla osv
Hopp finns kvar i din dikt.
Många har inte ens det kvar.
Bra dikt, som visar på något alla kan drabbas av.

2018-10-05

  aol
Just så kan jag tänka mej att tankarna drar genom den människa som förlorar sej själv,bra fångar du skeendet skriften griper tag i en,
2018-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten