Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Krigssammanvigen



Kanoners kulor far förbi
mitt lik i fallvallgraven,
en flod av blodsartilleri
uppkastas mot kadavren,
här är de dödas stigna Styx
fast fastgjort uppå Jorden
där heta strömmar undertrycks
i stridens strama Norden.

Som stridelösa strömmar vi
nedtrycks där världens välden
exploderar i purgatori
fast utan gjutaselden,
och samflamsmunnen unison
förgörs där Amor ilar
ur änden av en skokanon
och icke trickens pilar.

Men Amor fram i eufori
nedgår, och nedåt ängen
kadavers kvavda apati
förälskar sig i ängeln,
snart är hans vingar ned en sko,
snart faller han ned fötter
och mörknar likt där maktens mo
ges blod ur röda rötter.











Bunden vers (Rim) av anathema VIP
Läst 147 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-10-06 00:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP