Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kontraster

När havet sprakar på sommaren
som tomtebloss
en nyårsafton

Minns jag dig

När känslan av en början
möter insikten om ett avslut

Upprymdheten i dina ögon
följt av vemod

Du lämnade en gåta inom mig


När lönnlöven brinner i sitt orange-röda
och värmer mig som allt vackert gör
När kyliga vindar lyckas komma innanför


Minns jag dig

Passionen i dina ögon
följt av en arrogans

Du lämnade en gåta inom mig


När vattnet fryst och snön ligger över
När jag är medveten om faran som finns därunder
Går jag försiktigt

Himmelen är nu svart
och snön är vit
Vad är vi?
Lönnlöven vilar ju någonstans inuti

Du lämnar en gåta inom mig

Och

Det enda jag kan tänka på

är att jag gillar alla sidor hos dig











Övriga genrer av S~A •••
Läst 361 gånger och applåderad av 29 personer
Publicerad 2018-10-06 16:27



Bookmark and Share


  Goraxy 89 Orion VIP
Jag tycker att texten här har många stora förjänster och att dikten som helhet fungerar bra - MEN - Jag skulle lämna bort den sista strofen som helt överflödig från: "Och/ Det enda jag. . .osv. ?
2018-11-10

  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Fin höstballad du lämnar åt oss
och gåtan är kvar
2018-10-19

  Ninananonia VIP
Berörande bra ...gillar
2018-10-16

    Sefarge VIP
Som ett eget knastrande
öppnande bortglömt minne!
Så personligt mästerligt
Skrivet!!
:}

2018-10-12

  morgonstjärna VIP
riktigt fin och en droppe av något gåtfullt :)
2018-10-07

  Glömskan VIP
Igenkännande. Snyggt skrivet.
2018-10-06
  > Nästa text
< Föregående

S~A •••
S~A •••