Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dikten som kom av sig

en anteckning
ett utkast
en aning av nånting
kommer till mig på en fikarast

en skymt
i ögonvrån
liksom av nånting som rymt
var kommer du ifrån?

ska jag lyckas
dig fånga?
låter du dig uttryckas?
kommer orden att bli många?

det känns
som om jag har dig
som om jag fångat din essens –
men dikten kommer av sig

du flyr
som en dröm
när dagen gryr
flyter iväg som ett höstlöv med älvens ström

kvar sitter jag
med dessa ord
denna eftermiddag
ensam med min fika vid mitt köksbord




Bunden vers (Rim) av Tomas Karlsson VIP
Läst 356 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-10-09 10:05



Bookmark and Share


  Baystream
Alla orden, passar så bra ihop
alla på rätt plats

Mjukt och vackert
2018-10-09

  Språk, hjärna!
Stämningsfull!
2018-10-09
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP