Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Till minne av min pappa som fyller 103 år någonstans i en annan värld. Texten tidigare publicerad 2009


Höst

mångfacetterad
guld i löven
näckrosblad som simmar

ensam lupin
tror att det är sommar
lyser stolt

han räfsar gräs
trädgårdsmästaren
dirigerar

hon får klippa
trötta ormbunkar
tätt intill marken

bereda för nästa vår

kaffe och smörgås
eld som sprakar i spisen

solen lyser en stund

hon ser ut över vattnet
andas in stillheten

öronbedövande dån
skär luft
vingar och pontoner
forsar fram

vänder
tar fart 
lyfter
försvinner

hon stannar kvar
funderar över livet
ser svanhalsar sträckas

trädgårdsmästaren arbetar än

hon låter blicken vandra över blåbergens kammar
in i himlen

ett stilla prassel i gräset bakom
hon vänder om och möter

© Eva Langrath oktober 2009

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 572 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-10-10 11:27



Bookmark and Share


  Johan Strömstedt
Att ta in hösten kan knappast beskrivas bättre. En text utan överord, fint!
2018-10-12

  Ewa-Britt Nilson VIP
Vad vore vi
utan växande
gröda, blommor
blå, gula, vita och
röda, kratta och
skörda, visst möda
men utan vore vi
ju levande döda...
Vad går upp emot
våren i väntan
på de spröda...
Du fick hösten
att glöda!
2018-10-10

  ULJO
Fin hyllning till någon mycket älskad.
2018-10-10

    filipfred

Livet ändå
2018-10-10

  Öknens Ros VIP
lågmäld dikt med bilder som förstärker känslan av fina minnen.
2018-10-10
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP