Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


Tankar om meningen med livet


Hur många liv?

Hur många liv kan man leva?

Kan man bara leva ETT liv? Många tror, känner eller säger sig veta att de levt många tidigare liv. Själv vet jag inte vad jag ska tro men ett vet jag, att jag föddes för drygt 70 år sen men började mitt 5:e  liv för några månader sen. För så många gånger har jag börjat om i mitt liv förstår du. Här bor jag nu på en plats jag längtat tillbaka till sen över 50 år.

Förut levde jag alltid med någon annan vid min sida. Nu har jag valt att fortsätta min livsresa ensam. Med mig själv. Men ändå inte helt ensam.

Jag har en liten hund sen några år. Han har gett mig ny glädje och energi, behöver mig och hjälper mig att hålla igång. På köpet träffar jag många nya spännande människor på våra ofta långa promenader.

Förutom min lilla hund har jag även en osynlig trofast Vän som styrker och tröstar mig på färden genom min livsvandring den bit som återstår av min kringelkrokiga väg. Det känns oändligt tryggt. Vi för ett ständigt pågående samtal. Ofta är det jag som uttrycker min tacksamhet och glädje över det som ÄR.

Livet har ju lärt mig att ingenting kan tas för givet. Närsomhelst kan allting tas ifrån mig. Och jag ska fortsätta gå ensam… utan spår… nej inte ensam men bäras av Dig när jag inte kan se dina spår. Kampen i livet är en kamp mot meningslösheten tycker jag. Att finna mening eller skapa mening i sitt liv är en livsuppgift och en mening i sig.

Det är inte så att jag stängt min dörr och startat ett mindre eremitliv. Tvärtom möter jag mina medmänniskor och grannar med öppna ögon och öron, nyfiken på vad de bär på, har att berätta eller vart de är på väg i sina liv. Det är intressant och gör att jag känner gemenskap med många.

Ibland undrar jag om andra känner min kärlek. För jag har fått kärlek i mitt hjärta till alla dessa som bor härikring. Min glädje över mitt nya 5:e liv och allt som ska hända mig här, hoppas jag de känner. Jag brukar be att kärlek hopp och ljus ska lysa genom mig till dem jag möter. Hoppas de märker det. Men gör de inte det så känner jag mig nöjd och glad ändå.

För här - där jag nu bor är så vackert och jag är frisk och fri att göra allt jag kan och vill!

Kram till Dig min okände poetvän
Prosa av Siggesdotter VIP
Läst 103 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-10-10 15:17Bookmark and Share


  aol
Underbart så från hjärtat fint skaldat, kram vännen
2018-12-16

  ResenärGenomLivet VIP
Frihet betyder mycket...tack för din berättelse...
2018-10-20

  Lars Hedlin VIP
En text med insikter och som fåren att tänka lite extra!
2018-10-15

  La yegua
Så fin, och så ärlig. Tack för dina fina ord.
2018-10-11

  walborg VIP
En liten tillgiven piggelin är alls inte fel...
2018-10-11

  walborg VIP
En spännande beskrivning av ett liv i fas fem. Bra att definiera livet i faser. Förändringar i livsinställningar finns ju med och hoppet om en fridfull äldreperiod med mognad och återblickar lockar.
2018-10-11

  Maria Sundelin VIP
Vi har alla vår historia och en gammal eller ung själ. Hur många liv vi levt är individuellt
Kramar
2018-10-10

  ULJO VIP
Vi lever ett liv här på jorden men lever många olika liv i vår tillvaro. För egen del lever jag mitt andra liv, mer underbart än någonsin.
2018-10-10
  > Nästa text
< Föregående

Siggesdotter
Siggesdotter VIP