Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Missmodsmålaren II



Matt jag satt att ängselmåla
vitstafflit, i kritkulör,
men i kol sågs stängsel pråla
på en kanvas nedanför
penselns stängda fängselhåla
av eklektisk apati
som i handen for förbi.

Natt jag satt att definiera
jagets drag, i dagmembram,
men min svärdsegg sågs kulera
över rummets runda ram,
skam har jag att skalskissera
fram figuren anletssvag
på porträttens sannvetsdrag.

Såg jag låg i själsporträttet
grågrafiter föra färg
från invanda vanvettsvettet
inom ärftlig ärgansmärg,
och det var på detta sättet
jag kom jaga demkulör
fram tills dagen då den dör.















Bunden vers (Rim) av anathema VIP
Läst 121 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-10-10 20:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP