Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Jag var inbjuden av det Cubanska kulturministreiet för att introducera stereo på Cuba


Resa till Cuba del 4

Mr. Garcia hämtade mig vid hotellet, när vi kört en bit sade han, we have a problem,
the ministery will not let you go home until the spare parts have arraived to Havana.
Va, sade jag är ju bokad hem om två dagar, när kommer delarna frågade jag,
vi har lokaliserat dom i Mexico sade han.
Det är ju inte så långt dom är väl här i morgon sade jag.
Han suckade det är inte så lätt som det låter, många tillstånd måste till,
det är ju embargo mot oss från många länder, det är mycket som är komplicerat här på Cuba.
You ca’nt do that sade jag, du är tyvärr avbokad från ditt flyg sade han, it’s order from the minestery.
They want you here untill everything is settled.
Jag tänker gå till Svenska ambassaden i morgon, jag måste hem sade jag ,vi håller på och flytta och jag kan inte lämna min fru och barn med allt.
It will in any case take time sade han , so you might as well stay here , we hope to get the parts soon.
Han berättade vidare att en av arbetarna på fabriken hade blivit överkörd och dödad i går kväll på väg hem.
Det är en dyster stämning sade han.
När vi kom fram samlade han ihop ytterligare några för en genomgång av det hydrauliska systemet som jag konstruerat. Vi hade knappt kommit i gång fören ett förskräckligt tjut hördes som var så intensivt att det överröstsde maskinerna.
Det kom från änkan efter den överkörda mannen.
Hon hade tagit sig in i fabriken och skrek och grät otröstligt , alla maskinerna stannade man försökte trösta och hjälpa henne, men skriket och gråten bara fortsatte.
Vi avbröt vår genomgång.
Efter ett tag hade hon lugnat sig , några av arbetarna hjälpt henne att åka hem,efter det kunde vi fortsätta vår genomgång.
När Mr. Garcia lämnade mig på hotellet sade han att det inte var så mycket ide att åka ut till fabriken i morgon, först när reservdelarna var på plats var det ide att komma tillbaka. När blir det då frågade jag, vi gör vårt bästa sade han.
I morgon skickar vi en bil med en chaufför som pratar engelska till hotellet, han står till ditt förfogande resten av tiden du är här, det kommer inte gå någon nöd på dig.









Prosa (Novell) av Kungskobran VIP
Läst 181 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-10-11 19:29



Bookmark and Share


  DavidM VIP
Sorglig episod med fabriksarbetaren. En närvarande författad prosa.
2018-10-12

    ej medlem längre
Jamen...ta hit ett till kapitel ! *ler*
2018-10-12

  Fulbergarn
spänningen stiger
2018-10-12

  Öknens Ros VIP
och var ska den här historien sluta månntro?
2018-10-12
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP