Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I rus mot djupens ljus..



Kasta lasten, rigga masten, hasta fastän
drivet dröjer,
våga planen på orkanen, oceanens
rull där röjer
rumlös striden, rumla i den, tumlad rid en
höjd som töjt
förtöjningstiden.

Rid nu briggen
röd mot kusten
över mantelns
horisonter,
reva riggen
pur till pusten
från atlantens
mastodonter,
kasta lasten, rigga masten, hasta fastän
djuphavsjätten
står på vakt i spegelslätten.

Följ mig över örnars bölja
genom hästlös sjöskensdroska,
följ mig till en best att hölja
hinneshorisontens åska,
härjande hos hav här svultna
blåser blixtar blåmarina
mot de svarta master multna
som i solar skall förtvina
men hos blåa blixtar fann
djupens ljus, Leviathan.















Bunden vers (Rim) av anathema VIP
Läst 140 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-10-16 00:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP