Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Vem hör, vem bryr sig?

Stor, tyngd på liten kropp,
Hård kant skär rygg
Armar håller fast
ont
aj...!
Hand över mun
Tystar stumt skrik

Vad händer?
Förvandlingen.
Storebror
blir monster

Vem hör
Vem bryr sig
Vem ser?

Vem kan hjälpa?

Ingen ände

Helger, lov
passar barn.
Ingen tid för läxor,
kvarsittning

Vaknar, natt
Mörkt
Tyst
Smygandet mot
säng
lindar täcke hårt.
Hand
smyger in under,
genom gummiband,
fingrar
tvingar

nån kryper
bort.
Skakar
Rädd

igen o igen

Tysta tårar
Fuktig värme
över kinder

varje gång

nonchalerad
dagtid

Vem ser
Vem hör
Vem kan hjälpa?

Fortsätter

annan

känner tryggt
varmt
annan bror

men

händer drar gummiband
Fingrar
stimulerar

det kittlar
gör ont

svårt att kissa
gör ont

sitter potta,
ångande vatten
vasst

#metoo




Fri vers av helenita VIP
Läst 399 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2018-10-16 17:44



Bookmark and Share


  Örjan Noreheim
Dikt/poesi är ett utmärkt sätt lyfta fram det som händer i ljuset. Skrivet på ett berörande sätt där sexualövergrepp får en bild i ord. Bra skrivet om ett svårt ämne som behöver belysas. Sexuella trakasserier i alla dess former och mobbning är absolut inte OK. Respekt för varandra både män och kvinnor.
2021-01-08

  Solstrale VIP
Bra skrivet om något så svårt!
2020-11-24

  helenita VIP
Tack Goraxy 89 för att du tar öppet ställning mot #sexuellaövergrepp!!!??

Så rörd av din kommentar, att du bryr dig!!!

#metoo
2018-12-10

  Goraxy 89 Orion VIP
Är jag den enda av manligt kön som reagerar på sådana nakna bekännelser?
Varför???

Är alla män ogärningsmän (seriella rapister?) - Mördare??

#metoo
2018-12-10

  helenita VIP
Tack fina Alysse och
La yegua
??????
Tänk om alla kunde vara som er??
2018-10-18

  Alysse VIP
Fruktansvärt naket, blottande
och alldeles utlämnande
Det känns svårt att läsa
men jag gör det ändå
för dina ord skär in i hjärtat
på mig. Det är hemskt,
fruktansvärt, så j-vla hemskt
men tyvärr verklighet
för många. Jag vill slå ihjäl
alla monster. Skydda de
drabbade. Min frustration
är så stor när det gäller
sådana här saker. Jag vill hjälpa!
Kram
2018-10-18

  La yegua
Alltså hemskt. JAG bryr mej!
2018-10-16
  > Nästa text
< Föregående

helenita
helenita VIP