Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag fick dessa rader under en Gudstjänst med temat änglar. Jag tänkte bland annat på sången "Ängeln i rummet" av Eva Dahlgren, men jag försökte slå mig fri från den och skapa något eget....


En ängel.....

Det sitter ängel vid ditt frukostbord
Den ger dig kraft att starta upp din dag

Det går en ängel genom rummet
Den sätter sig bredvid dig

Det står en ängel på klipporna
Den lugnar de upprörda vågorna

Det går en ängel genom stormen
Den ger dig lä och värme

Det går en ängel genom staden i natt
Den bär på ett flämtande ljus

Det står en ängel bredvid dig på bussen
Den säger att Kristus kommer snart

Det sitter en ängel bredvid din säng
Den viskar "Var inte rädd!"




Fri vers (Fri form) av Mannen från Tabor
Läst 172 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-10-18 15:12



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Fin och trösterik text.
Fastade speciellt för den första och sista strofen, att kunna börja och sluta dagen med hopp och tillit!
2018-10-18
  > Nästa text
< Föregående

Mannen från Tabor
Mannen från Tabor