Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fjorton. Arton.

Jag har fått jobb.

det har varit en sommar
en sensommar
en tvekande höst.

Vi har 20 grader i oktober
gult och vackert
Oroväckande vackert.

Jag har klagat och gnällt
tidrapporterat
och skällt
men jag har varit här.

Årsdagen av din död.
En jävla dag
som inte betydde någonting
förrän du dog
kändes som en hel vecka

Vi åkte på semester.
Din mamma och pappa orkade inte följa med
varje gång planet steg och sjönk
fingrade jag på Gudspärlan

rosenkvartsen i ryggsäcken
och runt min handled
korset om halsen
Skydd och rustning.

Vi firade min pappa
jag klarade mig.
Fyra dagar senare fick jag jobb
ett annat sätt att överleva.




Fri vers av trestegfrånfyrisån
Läst 154 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-10-18 18:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

trestegfrånfyrisån