Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dekadensessenser



Från paradis Elysiska
till grunden geometrisk
vi föll inför det fysiska
hos hängmänshäll helvetisk,
och ställd för stenhällssvalgens
nedbranta Odyssé,
vi vidgade snart galgens
paradisentré.

Men vissa trivdes mera
som mask på himmelsskon,
och gick vår geoera
förutan depression,
i fysikaliteter
och hällhelvetisk cell
de byggde sin grå eter
på paradishotell.

De sydde syndens kläder
men tog dem av igen,
och sprängde stenvallssstäder
och slängde kön mot hen,
de bytte ull mot läder
och paradis mot gräns
där nakna folk framträder
i dekadensessens.














Bunden vers (Rim) av anathema VIP
Läst 160 gånger
Publicerad 2018-10-18 20:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP